Niski testosteron po redukcji

Witam, niepokoi mnie niski poziom testosteronu całkowitego. Czy możliwe żeby na skutek samej redukcji testosteron tak spadł?. Niestety nie robiłem badań wcześniej i nie mam porównania. Obecnie od 3 dni jestem na nadwyżce kalorycznej. Wcześniej okolo 8 tygodni redukcji. Nigdy nie byłem na żadnym wspomaganiu. Treningi okolo 4 dni w tygodniu. Normalny tryb życia, sen okolo 7-9h. Ostatni raz piłem alkohol 4 tygodnie temu. Papierosów ani innych używek również brak. Można to jakoś podnieść czy raczej udać się do endokrynologa ?

Wzrost: 180cm

Waga: 75kg

Deficyt: 2000kcal

Nadwyżka: 3100kcal

Podbij kcal do swojego zera plus odrobine. Więcej dobrego snu. Mniej stresu. Deload. Więcej tłuszczów w diecie. Wit d? Zrób próby wątrobowe i Lipidogram. I powtórz badanie za 2-4tyg. Jeśli testo nadal w podłodze to endokrynolog.

Na redukcji masz tak wysoko glukozę? Ile godzin przed badaniem jadłeś? I czy nie było treningu dzień przed?

Endokrynolog bądź androlog. Czeka Cię pewnie kuracja testosteronem. Ja takową miałem 5 lat temu, bo byłem praktycznie na najniższym poziomie. Samopoczucie było słabe, czułem się często senny i zmęczony a po kuracji zdecydowanie odzyskałem witalność.

Na teściu się nie znam, ale glukoza trochę za wysoko, w diecie za dużo węgli prostych prawdopodobnie. Na tym etapie nic groźnego, ale powinno wzmóc czujność. Sugeruję zobaczyć cukier za pół roku, a jeśli będzie rósł to do lekarza iść