Makaron razowy na słodko

Ostatnio coraz częściej trafia do mojego pojemnika takie żarełko. Najbardziej smakuje mi po treningu i w sumie zaspokaja całą moją ochotę na słodycze.

Składniki (2-3 porcje)

200g razowego makaronu
200g twarożku
100g jogurtu naturalnego
2 banany
40g suszonej żurawiny
40g płatków migdałowych
cynamon mielony

Przygotowanie

Przygotowanie jest banalnie proste. Gotujemy makaron – nie musicie solić wody. W misce rozgniatamy jednego banana, drugiego kroimy na plasterki. Możecie ugnieść oba, po prostu dzięki pokrojeniu jednego w plasterki całość lepiej wygląda na talerzu

wink.png

Twarożek zmieszaj z jogurtem i dodaj do ostudzonego makaronu. Dodajemy do całości zaparzoną wcześniej żurawinę i uprażone na suchej patelni płatki migdałów. Całość przypraw cynamonem. Dla podbicia wartości spokojnie można dodać ulubionej odżywki białkowej. Smak waniliowy będzie idealny! Jeśli całość będzie z kolei zbyt mało słodka można dodać cukier brzozowy lub stewię.

Wartości odżywcze

76g białka
231g węglowodanów
45g tłuszczu
1625 kcal