Jakim planem trenował Arnold Schwarzenegger?

Jaki był najbardziej zbliżony plan którym trenował Arnold Schwarzenegger? Oczywiście można znaleźć różne rozpiski w necie, ale każdy tak naprawdę się różni.

Wiesz zapytam może tak , a Ty masz takie predyspozycje, doświadczenie, jak Arnold, czy prowadzisz jego styl życia ( nie pracujesz , tylko jesz i się regenerujesz i trenujesz) , trzymasz dietę jak on? Jeżeli na któreś pytanie odpowiadasz nie ( podejrzewam że na każde jest taka odpowiedz) to czemu chcesz kopiować jego trening I tak nic Ci nie da

A ja zapytam i odpowiem tak, jaki jest twój poziom inteligencji, że jedyne na co wpadłeś to na to, że potrzebuje go jako swój trening mimo, że nigdzie tak nie napisałem?

Jak interesuje Cię historia i trening jego to polecam książkę Arnolda Schwarzeneggera edukacja kulturysty. Czytałem dawno temu dosyć ale pamiętam ze fajna i ciekawa. Sporo sie zmieniło jeżeli chodzi o edukację jak on trenował i jak teraz sie trenuje ale mimo wszystko doszedł według mnie to najlepszej sylwetki na świecie :smiley: Sporo tez mozna podłapać ciekawostek :smiley:

Wszystko musisz dostosować do swojego organizmu a nie sugerować się planami innych. Podpowiem tyle, że robił bardzo dużo ćwiczeń ogólnorozwojowych bazujących na aktywacji jak największej ilości różnych grup mięśniowych, zwłaszcza tych największych grup mięśniowych. W tamtych czasach najważniejsze było być sprawnym fizycznie, wysportowanym ogólnie we wszystkim i przy okazji pięknym fizycznie, to piękne ciało było do czegoś, było narzędziem do czegoś.

Klata + Plecy

Barki + Łapy

Nogi

Off

Repeat

Chyba jesteś trochę mało ogarnięty jak myślisz że Arnold trenował całe życie na jednym schemacie🤦