Siemanko
Potrzebuje sugestii co do gotowych zamienników posiłku. Niedawno założyłem aparat co skutkuje czasmi trudnością w przeżuwaniu i biore leki które dość mocno hamują głód i szukam czegoś co zastąpi posiłek np w trasie żeby nie jeść byle czego. Macie jakieś polecenia? Myślałem nad nutri drinkami protein przy zamówieniu na zapas wychodzi około 5-6zł za sztukę. Macie jakieś lepsze alternatywy?
Nie reklamuje, ale znam gościa który z wygody i trochę lenistwa ma sporo HUELa w diecie, dodaje jeszcze trochę WPC na podbicie białka i ciut oliwy i sobie chwali. Bez potrzeby może bym takich rozwiązań nie nadużywał ale skoro jesteś w… potrzebie. Są nie najgorzej zbilansowane pod kątem mikro i makro więc tak tylko sugeruje jako jedną z opcji tymczasowych. Takie “zwykle” gainery to bym omijał - nie jestem do nich przekonany, do ich jakości i składników.
Oczywiście możesz próbować robić na własną rękę, nawet bym właśnie tą opcję najbardziej polecał, ale tak by nie popadać w totalną monotonię “płatki owsiane, WPC, masło orzechowe, banan i mleko” “milion” razy dziennie, codziennie. Brzmi to mocno niedoborowo na dłuższą metę
Zmiksowanie płatków owsianych białka oraz masła orzechowego np